NL | FR

16/02/16 Uitreiking Odisseaprijs Senaat


Op16 februari 2016 werd door de voorzitter van de Senaat mevrouw Christine Defraigne, de Odissea prijs 2015 uitgereikt aan Harald Koninckx, voor zijn eindwerk getiteld  "Measures Counteracting the radiation health risks on a manned lunar outpost". De promotor van het werk is mevrouw Sarah Baatout, hoogleraar en hoofd van de eenheid Radiobiologie op het Studiecentrum voor Kernenergie te Mol. De ceremonie vond plaats in de salons van de Senaat, in het bijzijn van burggraaf Dirk Frimout, voorzitter van de jury.
Voor de tweede plaats was er een ex aequo tussen de winnaars Wim De Munter (Lier) en Dimitri Linden (Heusden-Zolder). De titel van hun eindwerken zijn respectievelijk: "Design, Implementation and Testing of Magnetic Attitude Control for Cubesats" en "The impact of national space legislation on private space undertakings; a regulatory competition between states?"
Met de prijs wordt aan de winnaar een geldbedrag van € 8000 toegekend. Voor de tweede en de derde plaats is een bedrag van € 1000 voorzien. Kandidaten zijn laatstejaars studenten van een universiteit of hoge school van de EU. De prijs is bedoeld voor het financieren van een stage in een ruimtevaartbedrijf of instelling. De prijs Odissea werd voor de eerste keer toegekend in 2005.
De foto's van de uitreiking zijn te bekijken hier.
 

     SitemapPrivacyverklaring